Найпростіша пастка для комарів своїми руками: 5 хвилин, і кровососи в прольоті. Працює завжди!


Ось так завжди: ви вибираєтеся на дачу, передчуваючи соковиті шашлики, а замість цього розганяєте хмари комарів і «нагороджуєте» себе купою ляпасів.

Що робити, якщо спрею або крему від комах не виявилося під рукою? На допомогу прийде перевірений лайфхак від народних умільців.

Саморобна пастка для комарів з пластикової пляшки – проста, безпечна і бюджетна конструкція, яку можна встановлювати на вулиці та в приміщенні. Ви витратите на роботу всього 5 хвилин, а прослужить така приманка від 4 до 14 днів. У комарів, ос, мух і мошок не залишиться жодного шансу!

Ефективна пастка для комарів своїми руками

Вам знадобиться:

  • 1,5 – літрова пластикова пляшка без пробки
  • 1 склянка теплої води
  • 2 ст. л. цукрового піску
  • 1 ч. л. сухих дріжджів
  • шматок темної тканини, газета або фольга

1. Відріжте від пляшки верхню частину так, щоб вона дорівнювала однієї третини довжини всієї ємності.

2. Залийте в нижню частину пляшки склянку води не тепліше 30 градусів. Додайте цукор, добре перемішайте. Потім засипте дріжджі та ще раз перемішайте.

3. Встановіть зверху відрізаний конус шийкою всередину. Якщо деталі стикуються нещільно, бажано скріпити їх скотчем або клеєм в районі обідка. Так вуглекислий газ буде виходити тільки через горловину і комахи не будуть накопичуватися з зовнішньої сторони.


4. Тепер пляшку потрібно обмотати тканиною або газетою і скріпити по краях.

5. Готові пастки розставте в темних куточках кімнати, де немає протягів. Можна використовувати на вулиці, але ефект буде слабкішим.

6. Комарі охоче летять на запах бродіння, до того ж їх приваблює відсутність світла всередині. Коли ж вони намагаються вибратися з пастки, то рухаються вгору, але через вузький отвір і липких стінок рано чи пізно потрапляють у воду, де і гинуть.

Принцип роботи комариної приманки

Ця пастка призначена для вагітних самок комарів – саме вони смокчуть кров. Комахи шукають жертв по тепловому випромінюванню і вуглекислого газу, що видихається.

Головні компоненти приманки – дріжджі, тепла вода і цукор. В процесі спиртового бродіння вони виробляють досить вуглекислоти, що теж приваблює мошкару. Пастка працює, поки йде бродіння – від 5 до 7 днів, в залежності від температури приміщення (чим прохолодніше, тим довше).


Засіб можна пристосувати під інших комах – дрозофіл, ос, шершнів або мух. Для цього в пляшку заливають склянку теплої води, а зверху розташовують шматочки фруктів, мед або варення на невеликому «кораблику» з фольги, щоб приманка не потонула. Зверху встановлюють верхівку пляшки за тим же принципом, і готово. Така пастка діє до 2 тижнів.

Якщо ця стаття була для вас корисною, збережіть її в закладках і поділіться з друзями.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *