7 хитрощів відбілювання речей, якими користуються досвідчені господині

Біла тканина завжди має благородний вигляд. Але є у неї один недолік – вона швидко втрачає колір, та й плями на біле посадити легше.

Досвідчені господині рекомендують використовувати синтетичні відбілювачі в найважчому випадку, тому що вони псують тканину. Краще використовувати домашні засоби, а після прання сушити білизну на відкритому сонці. До речі, «сонячним відбілювачем» користувалися ще стародавні єгиптяни.

Додайте до прання аспірин

Розчиніть у воді 5 таблеток аспірину і замочіть в ній білі речі. Скільки замочувати? Дивіться відповідно до ситуації. Коли плями зникнуть, просто виперіть білизну звичним способом.

Виперіть речі в харчовій соді

Прекрасний відбілювальний засіб – харчова сода. Вона допоможе повернути вашій білизні ідеально білий колір. До 4 л води додайте 1 склянку харчової соди. У цьому розчині можна як замочувати речі, так і прати.

Лимонний сік під час ополіскування

Налийте 1 склянку лимонного соку при ополіскуванні білизни. Або розчиніть його в гарячій воді та замочіть речі в розчині на ніч.

Оцет на забруднені місця

Нанесіть на плями звичайний оцет, він допоможе вивести їх. А запах зникне через випаровування засобу, але якщо ви сильно переживаєте, то виперіть потім речі як звично.

Засіб для миття посуду замість порошку

Виперіть речі в засобі для миття посуду. Він чудово відбілює. А ще прекрасно виводить жирні плями.

Перекис водню замість відбілювального засобу

Перекис водню заслужив почесне місце в господарстві. Його використовують для очищення найрізноманітніших забруднень. Також добре він справляється з плямами на білому одязі.

Не використовуйте кондиціонер і порошок

Якщо ви перете речі у відбілювальному засобі, то краще не використовувати кондиціонер і порошок. Вони забивають тканину і заважають відбілюванню.

І бонус!

Збережіть цю корисну таблицю собі, щоб завжди пам’ятати, яким засобом краще відбілювати.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *